Home
Nieuws
Voorstellen
Resultaten
De Honden
Puppy's ChoiceXDust
Puppy's Chicca X Ike
Puppy's Corona X Ike
Puppy's Gucci x Dust
Contact

6 MEI

De puppy's van Corona zijn geboren!

Er zijn 2 reuen en 6 teefjes geboren uit de combinatie

Jemano Corona X Run Before Beauty's Ike

Foto's en verdere informatie staat onder Puppy's Corona X Ike

 

 

PUPPY'S

Rond 8 Mei verwachten wij puppy's uit de combinatie

 

 

Run B4 Beauty's Ike

X

Jemano's Corona 

 

 

Voor meer informatie jemano@zeelandnet.nl

 

 

 

 

EK te Haidmuhle 15, 16 en 17 Januari 2013

Op 15, 16 en 17 Januari is het Europees kampioenschap in Haidmuhle, Duitsland. Tijdens de trainingen vlak voor het EK raakt helaas Esprit geblesseerd en kan ze niet meelopen tijdens de wedstrijd. Daarom nemen we de beslissing om Eppo tijdens het EK weer in te zetten. Hij leek goed hersteld te zijn bij de trainingen. Helaas moest Onno hem de eerste dag al in de sleezak laden omdat toch zijn blessure weer opspeelde. Ook Ike kwam de eerste dag niet ongeschonden over de finish. Hij had een grote scheur in zijn poot. Gelukkig kon de DA het goed hechten en mocht hij gewoon weer mee. Onno eindigde op een 8e plaats en Marja op een 15e plaats.

 

 

Inzell 26 en 27 Januari

Op 26 en 27 Jaunari lopen wij de wedstrijd in Inzell. Leuke en gezellige wedstrijd. Onno start in de O klasse om alle honden te laten lopen en wordt 2e.  Marja start in de 4 honden klasse en wordt 4e.

 

Sankt Ulrich am Pillersee 18, 19 en 20 Januari 2013

Nederlands Kampioenschap

Op donderdag 10 Januari vertrekken we naar Sankt Ulrich om daar eerst nog een paar dagen te trainen voor daar volgend weekend het NK plaats vindt. Al snel blijkt dat Eppo weer last krijgt van zijn polsgewricht en Onno zal de wedstrijd zonder hem moeten lopen. 

Ridge krijgt de vuurdoop en mag voor het eerst in lead in het 4 hondenteam van Marja en hij doet het supergoed, hij werkt keihard en is nergens door afgeleid. Alleen de cammndo's is nog een beetje moeilijk. Tijdens de 3-daagse wedstrijd lopen ze ook goed en het C-team wordt met maar 4 seconden achterstand 2e op het NK. Onno wordt met het A-team ook 2e.


 

Seefeld Oostenrijk 5 en 6 Januari 2013

Donderdag 3 Januari vertrekken we naar Seefeld in Oostenrijk voor onze eerste wedstijd van dit seizoen. Helaas gaat het daar vrijdag flink regenen en stop het niet meer. Zaterdag loopt daardoor iedereen de C-trail van zo'n 7 km en zondag wordt de wedstrijd afgelast. Onno wordt 1e in de A-klasse en Marja 7e in de C-klasse.

 

 

Hamar Noorwegen December 2012

Eind december vertekken we voor 2 weken naar Hamar in Noorwegen. We kunnen daar heerlijk 2 weken volop trainen. Helaas loopt Eppo daar al een blessure op die het hele seizoen door blijft opspelen. 

 

 

De Stake-out in Hamar

 

 

 

Juli 2012 Vakantie Zweden

In Juli zijn we naar Zweden vertrokken om daar vakantie te vieren en om een pup op te halen bij Jenki Lindgren en 2 puppen bij Benjamin Schaap. Onze basiskamp is bij Siberian Adventures bij Richard en Claudia en daarvandaan bezoeken we meerdere kennels en kennissen in de buurt. Een heerlijke vakantie! Bij Benjamin halen we Callum en Colin op. Colin gaat bij Cindy en André van den Brink wonen. En bij Jenki halen we Gucci op. Gucci is gelijk het lievelingetje van Nena.

Callum en Colin allebei uit de combinatie Vintervittras Saga en Fun Run Spirit of Tex.

 

Fugitive's Gucci uit de combinatie Fugitive's Ippa with Wolf Tribes en Run Before Beauty's Homer

 

 

April 2012 Nieuwe aanwinst uit Slowakije

Coral Fly to Sun is bij ons komen wonen. Zij is gefokt door Ivan Sedilek uit Bratislava.Uit de combinatie Hubbard Glacier Samcanka en Aisa Fly to Sun. Wij noemen haar Ziva.

 

 

 

 

 

Vice-Wereld Kampioen op het WK in Zuberec, Slowakije 

 24,25 en 26 Februari was het wereld kampioenschap in Zuberec, Slowakije. Na 3 zware dagen heeft Onno met zijn team een super prestatie neergezet en is 2e geworden in de 8 honden klasse. Marja is 5e geworden in de 4 honden klasse.

 

 

 

 

 

 

 

Frauenwald

11 en 12 Februari hebben we de wedstrijd in Frauenwald gelopen. Dit was het Duits kampioenschap dus een groot en sterk deelnemersveld. Een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd. Voor Onno weer een mogelijkheid om de honden over een lange trail te laten lopen. Ze hebben er nog steeds wat moeite mee maar  we zijn wel tevreden. Onno eindigd 4e en Marja 5e.

 

Team Onno in Frauenwald

 

Team Marja in Frauenwald

 

Inzell

4 en 5 Februari hebben we de wedstrijd in Inzell gelopen. Onno starte weer in de A-klasse met 8 honden. Voor de honden de eerste keer, dit seizoen, dat ze 18 km moesten lopen. We waren dus ook erg benieuwd hoe ze dit op zouden pakken. Onno eindigde op een 4e plaats en was tevreden over de honden. Marja stond zaterdag 1 met seconden verschil op 2,3 en 4. Op zondag kon ze de voorsprong vergroten en eindigde als 1e in de C-klasse(4 honden). Al met al een super gezellig (kinderen waren mee) ontzettend koud (-20 s'nachts) en weer veel te kort weekend.

 

Unterjoch en Sankt Ulrich (NK)

14 en 15 Januari zijn we naar Unterjoch gereden om daar een wedstrijd te lopen. Zowel in de C-klasse als in de A-klasse was de concurrentie groot. Toen we op vrijdag aankwamen bleek dat de puppen ziek waren. Waarschijnlijk een virusje maar jammergenoeg ging dit langzaam door naar de volwassen honden. Op zaterdag leken ze nog redelijk fit, maar zondag begonnen ook sommige volwassen honden ziek te worden. Dit gaf als resultaat een 6e plaats voor Marja en een 7e voor Onno.

Van Unterjoch zijn we naar Sankt Ulrich gereden om daar nog een paar dagen te trainen voor de wedstrijd. Doordat de honden  één voor één ziek werden hebben we niet veel meer getraind. Donderdagavond hebben we de beslissing genomen dat Onno ipv. in de A-klasse, in de B-klasse(6 honden) zou starten en Marja gewoon in de C-klasse. De 1e wedstrijddag werdt door regen en storm afgelast dus kregen we onverwacht nog een extra dag om de honden fit te krijgen. Zaterdag was de tussenstand voor Onno 2e algemeen en 2e nederlander en voor Marja 3e algemeen en 1e nederlander. Zondag was de eindstand Onno Nederlands kampioen en 1e algemeen en Marja Nederlands kampioen en 2e algemeen. 

 

 

Marja met het 4 hondenteam

Onno met het 6 hondenteam

Snelste 3 nederlanders in de B-klasse

 

Genieten in de zon.

 

Leidhondjes Cute en Choice (C-team)

 

Trainen in Haidmuehle en 1e wedstrijd in Werfenweng

Vrijdag 23 december zijn we vertokken naar Haidmuehle om in de sneeuw te trainen. Na een voorspoedige reis kwamen we om 8 uur s'ochtends aan. Maar helaas regende het en mocht er niet getraind worden. Gelukkig verbeterde het weer iets en konden we vanaf maandag eindelijk op de slee stappen.

Donderdag 5 Januari zijn we vanuit Haidmuehle vertrokken naar Werfenweng om daar op 7 en 8 Januari de Wedstrijd te lopen. Leuke Wedstrijd met Héél Véél sneeuw! Onno heeft de 1e plaats behaald in de A-klasse(8-honden) en Marja de 2e plaats in de C-klasse (4-honden).

Héél véél sneeuw in Werfenweng!

 

Snelste 3 in de A-klasse in Werfenweng.

 

Snelste 3 in de C-klasse in Werfenweng

 

Ece, Eppo en Esprit in de sneeuw.

 

 

 

 

Eind November: Dodge is nu 20 weken en Esprit, Eppo en Ece zijn 18 weken. 

 

Esprit

 

Ece en Eppo

 

Ece

 

Eppo

 

Dodge met mama Choice

 

Netjes wachten tot we mogen eten.............

 

.................................en aanvallen!!!!!!!!!!!

 

 

24 Oktober: Esprit, Eppo en Ece zijn nu 13 weken en Dodge is 15 weken oud.

 

Gezellig mee als we het team trainen!

Moeder Choice met Dodge.

Esprit

 

 

 

 

Lekker spelen!

 

 

Dodge en Eppo

Ece en Esprit

 

 

De trainingen zijn weer begonnen!

 

 

 

 

 

 

 

 

26 september 2011

Inmiddels zijn Esprit, Ece en Eppo 9 weken oud en is Dodge alweer 11 weken oud.

Hieronder wat nieuwe foto's van het puppenklasje:

Ece, Eppo en Esprit.

 

Dodge en Esprit

 

 Ece en Esprit

 

18 September : De puppy's verhuizen!

 

 

Dakota en Eagle gaan bij Arnold, Bianca en Luke wonen.

 

Duke, Edge en Evie gaan bij Karen, Sander en Senan wonen.

 

Esdra gaat in Belgie wonen bij Stefan.

 

Eppo, Ece, Esprit en Dodge blijven bij ons wonen.

 

 

 

 

4 september: Puppy pagina en Foto's bijgewerkt!

28 augustus: Nieuwe puppy kiekjes onder Foto's!

 

Nena met Evie! Twee schatjes!

 

 

18 Augustus: Nieuwe puppy foto's onder het kopje Foto's

 

Op 23 Juli zijn er puppy's geboren

uit de combinatie

Jemano's Chicca

X

Run Before Beauty's Ike

 

ER ZIJN GEEN PUPPY'S MEER BESCHIKBAAR!

Zwangere Chicca : nog 1 week te gaan!

 

Wij verwachten rond 25 Juli puppy's uit de combinatie

 Run B4 Beauty's Ike X Jemano's Chicca

 

 

Jemano's Chicca

 

 

 

Run B4 Beauty's Ike


 

Interesse in een pup?

Mail naar jemano@zeelandnet.nl

of bel 06-22 43 28 11

 

Op 7 Juli zijn er puppy's geboren uit de combinatie

Jemano's Choice

X

Run Before Beauty's Dust

 

 

8 Mei

Vandaag is Choice gedekt door Dust.

Jemano's Choice x Run Before Beauty's Dust

 

 

 

 

4, 5 en 6 Februari 2011  Europees Kampioenschap Campo Felice Italie

 

Vanuit Auronzo zijn we verder gereden naar Campo Felice. We zijn samen met Cindy, Andre, Carel, Gudrun, Roderick en Sandra opgereden en kwamen na een rit van een uur of 9 aan in Campo Felice. Na een dag en een nacht met veel wind begon de 1e wedstrijddag zonnig. Omdat het veel had gesneeuwd en de trail pas vanaf donderdag was geprepareerd was de trail vrijdag nog erg zacht. Voor de A en de O was er 1 trail met een lengte van 19,5 km. Voor de C was de trail 9 km. De 1e dag liep het team van Onno super totdat 2 km voor het eind Ike zich verstapte in de zachte sneeuw en veel pijn aangaf. Onno heeft Ike toen uit het team gehaald en in de sleezak mee terug genomen. Al met al toch nog een 2e tijd die eerste dag. Ike zijn poot bleek gebroken dus moest Onno de 2e en 3e dag met 7 honden van start met als eindresultaat een 3e plaats. Met het C team is Marja 3 dagen goed rond gekomen met als eindresultaat een 8e plaats. 

 

2e plaats Roderick Glastra        1e plaats Mateusz Surowska          3e plaats Onno de Jong

 

 

De kabe club

 

Het Nederlandse kamp. 'De Kabe club'.

 

 

Caisey geniet van de mooie omgeving!


 

Een lekker dutje in de zon na 3 dagen hard werken!

 

 

 

 

29 & 30 Januari Auronzo di Cadore, Italie

Omdat we op 4,5 en 6 Februari naar het EK in Campo felice in Italie gaan, lopen we het weekend vooraf de wedstrijd in Auronzo. Voor ons extra spannend want Onno heeft daar 4 jaar geleden een vervelend ongeluk gehad. Gelukkig verliep het dit weekend allemaal goed. Auronzo is een mooie lokatie met een enorm mooie trail. Eindresultaat Onno 1e in de A1 en Marja 3e in de C1.

 

1e plaats voor Onno in de A1 klasse in Auronzo de Cadore Italie

 

3e plaats voor Marja in de C1 in Auronzo di Cadore Italie

 

 

  

Nederlandse Kampioenschappen Sankt Ulrich Oostenrijk


Op 21, 22 en 23 Januari was het NK in Sankt Ulrich am Pillersee in Oostenrijk. Voor de 8-honden Klasse lag er een trail van 18 km en voor de 4 honden Klasse van 9,5 km.  Na 3 dagen was Onno uiteindelijk het snelst in de A1 en Marja in de C1.  Allebei Nederlands Kampioen!!! We zijn supertrots op de honden!

 

Prijsuitreiking A1 Klasse

Prijsuitreiking C1 Klasse

 

 

Team Marja in Sankt Ulrich tijdens het NK

Team Onno in Sankt Ulrich tijdens het NK

 

 

 

 

 

8 en 9 Januari 2011 Seefeld, Oostenrijk

Dit weekend zijn we naar Seefeld afgereisd om daar onze eerste wedstrijd van dit seizoen te lopen. Het           deelnemersveld was niet groot maar het was een leuke en gezellige wedstrijd.                                             2e plaats voor Onno en 3e voor Marja.

 

 

Haidmuehle December 2010

Training Haidmuehle 

19 December zijn we vertrokken naar Haidmuehle om daar te trainen. Ook Jesse heeft daar op de slee gestaan en onze 'oudjes' Alien en Storm en onze reservehonden Cooper en Champ getraind. We hebben daar 10 leuke trainingen gehad, met de laatste paar dagen koude temperaturen.


 

 

 

 

 

 

 

 

3 Oktober 2010  

We zijn weer begonnen met de trainingen. We trainen nu 4 keer per week 2 teams van 7 honden een rondje van ongeveer 3,5 km. Het aantal kilometers wordt langzaam opgebouwd tot aan December. In Januari beginnen alle wedstrijden weer met voor ons als belangerijkste op 4,5 en 6 Februari het EK in Italie. 

 

 

 

 

 

 

26 September 2010

Vandaag zijn wij onze puppen Donna en Ridge op gaan halen. Donna en Ridge zijn beiden kinderen van onze Dust. Ze komen uit de combinatie Lasting Run Pheobe en RunB4Beauty Dust. Het zijn erg mooie en lieve puppen.

 

Lasting Run Donna Logan en Lasting Run Ridge Forrester

 

 25 September 2010

Vandaag verhuizen 4 van onze honden naar Zweden. Daar gaan ze de teams versterken van Siberian Adventures. Heerlijk doen wat ze het allerliefst doen, voor de slee lopen! Richard en Claudia hebben in Stromsund een outdoorbedrijf waar je o.a. Husky sledetochten kan maken. Inmiddels zijn er door de jaren heen al meerdere honden van ons naar Richard en Claudia verhuisd en vandaag zijn er 2 honden weer terug naar onze kennel gekomen. Alien en Storm zijn bij ons geboren en komen hier van hun verdiende pensioen genieten.


 

                                                        26, 27 en 28 Februari 2010 
                                              Wereld Kampioenschap 2010 Oberwiesenthal

3e plaats voor Onno

                              2e Angelika Merkel      1e Roderick Glastra      3e Onno de Jong
 


 

 

 

                  De champagnedouche!!!!